Ga naar hoofdinhoud

Onze ambitie

De 29 regionale SAZ ziekenhuizen werken aan een gezamenlijke ambitie: het verminderen van ongezondheid en het bevorderen van gezondheid voor meer kwaliteit van leven voor bewoners in de regio, sámen met de patiënt.

Van ziekenhuis naar gezondheids-organisatie

De strategie baseert zich op vier uitgangspunten, die met elkaar samenhangen:

Kwaliteit van leven

De SAZ ziekenhuizen dragen bij aan de kwaliteit van leven van mensen door hen te stimuleren, te ondersteunen en te faciliteren in het bereiken van hun persoonlijke levensdoelen. Met deze benadering richten SAZ ziekenhuizen zich naast behandeling ook op preventie, vermindering van ongezondheid en bevordering van gezondheid.

Menselijke maat

Je kunt alleen bijdragen aan de kwaliteit van iemands leven als je die persoon ook écht als individu kent. Dan gaat het niet alleen om iemands medische gegevens, of om fysiek en geestelijk functioneren, maar juist ook om zijn of haar (leef)omstandigheden die zo bepalend zijn voor (on)gezondheid. We weten immers dat de mensen die veel zorg nodig hebben, vaak te maken hebben met een stapeling van (gezondheids)problemen.

Juiste zorg op de juiste plek

De SAZ ziekenhuizen zijn diep verankerd in de regio en daarom bij uitstek in staat om een integraal netwerk te vormen met de andere zorgaanbieders in de regio. Dit regionale integrale netwerk draagt bij aan preventie, gezondheidsbevordering en het bieden van juiste zorg op de juiste plek.

Digitale zorg

De SAZ ziekenhuizen maken gebruik van nieuwe digitale technologie om zorg te voorkomen, om de zorg van het ziekenhuis naar thuis te verplaatsen door middel van ‘zorg op afstand’. En om de relatie tussen zorgverlener en patiënt te versterken. Met deze innovatieve digitale zorg staat de patiënt centraal en is er echt aandacht voor kwaliteit van leven en de menselijke maat.