Ga naar hoofdinhoud
18 januari 2024
Nieuws
Waardegedreven zorg

Landelijk samenwerken aan Waardegedreven Geboortezorg

Inzicht in en gebruik van data is de basis van het Waardegedreven Zorg programma van de Vereniging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ). Joyce Bakker, programmamanager Waardegedreven Zorg bij de SAZ, zet zich o.a. in voor Waardegedreven Geboortezorg.

“Data is een belangrijk startpunt voor het goede gesprek tussen de deelnemende ziekenhuizen en verloskundigenpraktijken. We gebruiken de beschikbare en bestaande data en vergelijken die met elkaar, in samenwerking met onze datapartner Logex. Met het SAZ waardegedreven zorgprogramma Geboortezorg willen we vooral in de keten met elkaar verbeteren. Die samenwerking wordt in dit programma gestimuleerd. Het is belangrijk dat we niet op eilandjes blijven maar landelijk samenwerken aan waardegedreven geboortezorg; iedereen die in Nederland aan geboortezorg werkt, moet elkaar kunnen vinden en versterken.”

We starten met een landelijke werkgroep Waardegedreven Geboortezorg, een samenwerking tussen SAZ, Linnean, Santeon, College Perinatale Zorg en eerstelijnsverloskundigen. Op 26 februari gaan we van start met een kick off bijeenkomst.

Lees het interview van Linnean met Joyce Bakker.