Ga naar hoofdinhoud
2 juni 2016
Nieuws

Nieuwe voorzitter SAZ

De leden van de Vereniging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) hebben onlangs in hun ledenvergadering de heer A.J. (Bert) Kleinlugtenbeld benoemd tot nieuwe voorzitter. Per 1 juni 2016 neemt hij de taken over van Binso Wymenga, die na een statutaire periode van acht jaar, zijn werkzaamheden als voorzitter beëindigt.

 

Sinds december 2014 is Kleinlugtenbeld voorzitter Raad van Bestuur van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Hij heeft ruime ervaring in de zorg en heeft onder meer gewerkt bij Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn, de Reinier de Graaf Groep in Delft en bij de Alysis Zorggroep in Zevenaar. Het parttime voorzitterschap van de SAZ laat zich uitstekend combineren met zijn functie als bestuurder in het SKB.

 

Het Achterhoekse ziekenhuis telt 214 bedden, 24 specialismen en ruim 1.100 medewerkers. Begin 2015 is SKB voor de derde achtereenvolgende keer NIAZ geaccrediteerd en ontving daarbij het predikaat best practice. Op gastvrijheid, kwaliteit, veiligheid, patiënt-tevredenheid en aandacht voor de oudere patiënten scoort het ziekenhuis meer dan bovengemiddeld, hetgeen ook blijkt uit diverse onderzoeken en toekenning van oorkondes.

 

Kleinlugtenbeld over zijn nieuwe functie Van de Vereniging SAZ zijn 33 ziekenhuizen lid. Kleinlugtenbeld: “Onze ziekenhuizen zijn verweven met en verankerd in de regio. Wij kennen de bewoners, de lokale gebruiken en de taal, de huisartsen en andere regionale zorgverleners: dát is onze kracht! Wij geloven in zorg dichtbij, in ziekenhuizen waar de menselijke maat vanzelfsprekend is. Door onze omvang bieden we zorg waar het hoort. Samen met de huisartsen vervullen we de rol van gids in het zorgaanbod binnen de regio, en waar nodig daarbuiten.”

 

“Mijn werkzaamheden zullen zich vooral richten op het doorontwikkelen van het uitstekende fundament dat mijn voorganger Wymenga heeft neergezet. Voor zijn inzet en intrinsieke motivatie en energie voor de SAZ in de afgelopen acht jaar ben ik hem zeer erkentelijk. Een leuk detail is, dat Binso Wymenga in de jaren negentig directeur in het SKB is geweest,” besluit Kleinlugtenbeld.

 

Toekomst Met de benoeming van een nieuwe voorzitter kan de SAZ de belangen van haar leden en patiënten blijven behartigen en is het een belangrijke speler en initiator in het veranderende zorglandschap.