Ga naar hoofdinhoud
25 april 2017
Digitaal contact
Nieuws

Zo is uw privacy binnen BeterDichtbij gewaarborgd

Appen met uw dokter: is dat wel veilig? Met uw arts praat u immers over persoonlijke onderwerpen. Dat begrijpen we.En daarom is BeterDichtbij streng beveiligd. U kunt er zeker van zijn dat de gegevens die u deelt niet in verkeerde handen vallen. We lichten graag verder aan u toe hoe uw privacy binnen BeterDichtbij is gewaarborgd.

BeterDichtbij samen met arts

Uw gesprek vindt in een sterk beveiligde omgeving plaats

De gesprekken die u voert via BeterDichtbij kunnen niet in verkeerde handen vallen. De gegevens en informatie die u uitwisselt binnen BeterDichtbij, worden opgeslagen op sterk beveiligde en gecertificeerde Europese servers. Dat geldt zowel voor de persoonsgegevens die u doorgeeft in de app BeterDichtbij en uw inloggegevens, als voor het gesprek dat u voert met uw arts.

Registreren en inloggen doet u met een extra beveiliging

Als u BeterDichtbij gaat gebruiken, dan registreert u zich. Dat doet u met uw eigen naam, met uw eigen pincode én persoonlijke authenticatiecode die u via SMS ontvangt. Deze code is een extra beveiliging, om er zeker van te zijn dat uw registratie veilig verloopt.

Daarbij: alleen u kunt uw pincode wijzigen. En als u dit doet, ontvangt u namelijk een controlebericht van ons. Zo kunt u direct aangeven als u niet degene bent die uw pincode heeft gewijzigd.

De dienst voldoet aan meer dan de noodzakelijke veiligheidseisen

We doen er alles aan om de app veilig te houden, ook in de toekomst. En de ontwikkelingen gaan snel, dus wij ook. BeterDichtbij voldoet natuurlijk aan alle privacy- en veiligheidsnormen die gelden voor online zorgapplicaties in Nederland. Denk aan de artsenstandaard van KNMG, de normen van de Inspectie Gezondheidszorg en die van het National Cyber Security Center van de Rijksoverheid.

Om er zeker van te zijn dat uw privacy wordt gewaarborgd, voldoet BeterDichtbij aan zelfs nog strengere eisen dan die in de laatste wetten worden voorgeschreven. Twee keer per jaar wordt BeterDichtbij bijvoorbeeld nog eens extra en onafhankelijk gecontroleerd door het team van Deloitte Assuring Medical Apps. Zo kunt u er nu en in toekomst zeker van zijn dat uw gegevens veilig zijn.

Uw gegevens worden niet op uw telefoon opgeslagen

Bent u uw telefoon verloren? Dat is ontzettend vervelend, maar u hoeft zich gelukkig geen zorgen te maken over uw gegevens in BeterDichtbij. Het gesprek met uw arts en ziekenhuis worden namelijk niet opgeslagen op uw telefoon. Bovendien: als u 10 minuten niet actief bent in de app, wordt u automatisch uitgelogd. Ook handig als u uw telefoon even uit het oog verliest.

Overigens: u kunt uw diefstal ook altijd melden bij de servicedesk van BeterDichtbij. We maken het dan onmogelijk om in te loggen op BeterDichtbij met uw gestolen telefoon.

Uw gegevens blijven bij uw ziekenhuis en gaan nooit naar commerciële partijen

Uw gegevens zijn in goede handen. En u kunt erop rekenen dat uw gegevens nooit voor commerciële partijen toegankelijk worden. Ook zorgverzekeraars, gemeenten of andere instanties kunnen uw gesprek dus nooit zien of gebruiken.

U kunt het ook altijd aangeven als u wilt dat uw gegevens worden verwijderd uit BeterDichtbij. Dan maken wij dit direct voor u in orde. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Ook binnen de app geldt medisch beroepsgeheim

Alles wat u in de behandelkamer met uw arts bespreekt, blijft tussen u en uw arts. Dat geldt ook voor uw gesprekken binnen BeterDichtbij. Want deze gesprekken vallen ook onder het medisch beroepsgeheim. De gegevens die u deelt, worden alleen gebruikt om uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Uw gegevens mogen ook alleen worden doorgegeven aan anderen met uw uitdrukkelijke toestemming.