Ga naar hoofdinhoud
30 oktober 2021
Data & AI

Versterking voor het Expertisecentrum Zorgalgoritmen

Het in juli gelanceerde Expertisecentrum Zorgalgoritmen heeft een vliegende start met twee nieuwe krachten die samen met Bart-Jan Verhoeff de komende maanden de nieuwe organisatie in de steigers zetten. Joline van Sorge (quality manager AI systemen) en Nathan van der Lei (python developer) vertellen wie ze zijn en wat ze gaan doen.

Nathan van der Lei

Nathan van der Lei“Ik ga werken aan de machine learning algoritmen en het platform waar de algoritmen straks op zullen draaien. Het creëren van inzicht uit medische data en het bouwen van interoperabiliteit tussen verschillende ziekenhuis IT infrastructuren zijn o.a. taken waar ik mee bezig ben. Eerder werkte ik ook mee aan het Big Data 4 Small Babies (BD4SB) project in het UMC Utrecht. Daar zag ik hoe uitdagend de implementatie van machine learning algoritmen in de zorg kan zijn. Bij het Expertisecentrum Zorgalgoritmen hoop ik op korte termijn zorgverbeterende algoritmen te helpen implementeren.”

Joline van Sorge

Joline Klein“Ik richt me op het kwaliteits- en risicomanagementsysteem dat nodig is om de CE-markering te krijgen. Certificering is cruciaal om van ontwikkeling naar de toepassing van het algoritme in de praktijk te komen. Een goed ingericht kwaliteitssysteem moet in dit traject ondersteunen. Mijn focus ligt in het begin dan ook op de ontwikkeling van dit systeem. Eerder heb ik ziekenhuisbreed een risicomanagement systeem vormgegeven en ingevoerd. Daarnaast heb ik als programmamanager data gedreven zorg ervaring met data science projecten. Mijn ambitie bij het Expertisecentrum Zorgalgoritmen is dat we met de voorspellingsmodellen zorgprofessionals helpen bij het stellen van een diagnose, het voorspellen van het beloop of bij het bepalen van de beste behandeling, op een manier die aansluit in het werkproces van de arts of verpleegkundige en betaalbaar is voor de ziekenhuizen.

STAK bestuur

Het STAK bestuur van het Expertisecentrum Zorgalgoritmen is voltallig. Karin Krol, lid Raad van Bestuur Laurentius Ziekenhuis, heeft namens de SAZ leden plaatsgenomen in de STAK en Bert Kleinlugtenbeld namens het SAZ bestuur. Karin Krol vervult de functie van penningmeester, Bart-Jan Verhoeff is de secretaris en Bert Kleinlugtenbeld is voor de start van het Expertisecentrum de voorzitter van de STAK.