Ga naar hoofdinhoud
27 november 2018
Digitaal contact
Nieuws

Verdiepend consult met BeterDichtbij: 3 tips voor zorgverleners

Steeds meer huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners in Nederland maken gebruik van BeterDichtbij. Voor eenvoudig contact, om onderzoeksuitslagen uit te wisselen of om te beeldbellen. Dat zorgt niet alleen voor gemak en een tijdbesparing voor de zorgverlener en patiënt, maar kan het consult in de praktijk of het ziekenhuis ook verdiepen. Veilig, betrouwbaar en makkelijk. Drie tips voor zorgverleners waarmee u BeterDichtbij in kunt zetten voor een verdiepender consult.

BeterDichtbij - Op ieder moment

1. Deel de voorbereidende ‘3 goede vragen’ met uw patiënt

Hoe beter uw patiënt is voorbereid op het consult met u, hoe beter de informatie die u met hem of haar deelt beklijft. De ‘3 goede vragen’, een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland en Federatie Medisch Specialisten, zijn daarbij een handig hulpmiddel. Via BeterDichtbij kunt u deze 3 vragen voorafgaand aan het consult heel eenvoudig delen met uw patiënt. Zo kan uw patiënt zich thuis alvast voorbereiden op het consult met u.

Hoe deelt u de 3 goede vragen via BeterDichtbij?

De 3 goede vragen kunt u met één druk op de knop delen via het BeterDichtbij webplatform. U gaat naar de standaardantwoorden en selecteert ‘3 goede vragen’.

Hoe werkt BeterDichtbij - betrouwbare informatie iPhone2. Wissel de betrouwbare gezondheidsinformatie van Thuisarts.nl uit

Als u een diagnose hebt gesteld, kan het voor uw patiënt fijn zijn om daarover thuis nog eens verder te lezen. Dit kan gewoon via BeterDichtbij, door de betrouwbare gezondheidsinformatie van Thuisarts.nl te delen. De website Thuisarts.nl, ontwikkeld op initiatief van NHG, bevat medische informatie voor huisartsen én medisch specialisten.

Hoe wisselt u de informatie van Thuisarts.nl uit via BeterDichtbij?

Als u een nieuw bericht aan uw patiënt stuurt, ziet u direct de Thuisarts-knop staan. Hier kunt u de juiste informatie opzoeken en selecteren. U kiest zelf wat u daar nog bijschrijft, en kunt zo de gezondheidsinformatie met uw patiënt delen.

3. Beslis samen over de behandeling met de keuzehulp van Consultkaart

Als u samen met uw patiënt over de behandeling beslist, zorgt dat voor een hogere tevredenheid bij patiënten en draagt bij aan de doelmatigheid van zorg. Dit kunt u niet alleen tijdens het consult bespreken, maar u kunt hier ook mee aan de slag door de behandelinformatie digitaal te delen. Handige hulpmiddelen hierbij zijn de keuzehulpen van de Consultkaart, ook direct en eenvoudig beschikbaar via het BeterDichtbij webplatform voor zorgverleners.

Hoe deelt u een keuzehulp met uw patiënt?

De keuzehulpen kunt u heel eenvoudig delen via het BeterDichtbij webplatform. U gaat naar de standaardantwoorden, selecteert ‘Keuzehulpen’ en kiest de keuzehulp voor de betreffende aandoening.

Meer informatie voor zorgverleners

Wilt u meer weten over BeterDichtbij? Lees verder op de website van BeterDichtbij voor zorgverleners.