Ga naar hoofdinhoud
3 oktober 2017
Gezondheidsorganisatie
Nieuws

Voorbereid naar uw arts met deze online hulpmiddelen

U heeft een afspraak bij uw arts, en dan wilt u natuurlijk goed voorbereid zijn. Hoe zorgt u dat u alles bespreekt wat belangrijk is? En wat is handig om mee te nemen naar uw afspraak? Online zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar die u helpen om goed voorbereid naar uw afspraak te gaan.

Voorbereid naar de arts - BeterDichtbij

3_goede_vragen_20171. 3 goede vragen voor tijdens uw consult

U wilt met uw arts natuurlijk de belangrijkste zaken rond uw onderzoek of behandeling bespreken. Het helpt zeker om uw vragen aan de arts goed voor te bereiden. Het initiatief 3 goede vragen bij de dokter geeft u hierbij tips. Deze website heeft alvast de 3 belangrijkste vragen voor u uitgewerkt:

  1. Wat zijn mijn mogelijkheden?
  2. Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden?
  3. Wat betekent dat in mijn situatie?

Bekijk in deze video wat 3 goede vragen precies voor u kan betekenen.

Meer tips bekijken op 3goedevragen.nl >

3 goede vragen is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en de Federatie Medisch Specialisten.

Consultkaart

2. Samen met uw arts de behandelmogelijkheden gespreken met de Consultkaart

Zijn er voor uw aandoening verschillende behandelmogelijkheden? De Consultkaart kan u en uw arts helpen om de mogelijkheden te bespreken en samen tot een keuze te komen.

Wat is de Consultkaart precies? Deze kaart is een soort eerste keuzehulp bij de behandelmogelijkheden. U ziet de opties op een rij, en krijgt toelichting op de werking, het effect van de behandeling en de risico’s en bijwerkingen.

De Consultkaart is ontwikkeld per aandoening. Op dit moment is de kaart beschikbaar voor zeven aandoeningen, en in de toekomst voor meer aandoeningen.

Bekijk de Consultkaarten op consultkaart.nl >

Consultkaart© is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en de Federatie Medisch Specialisten.

3. Praktisch voorbereid via app of website

Wat neemt u mee naar het ziekenhuis? Wat is de handigste route naar het ziekenhuis en kunt u er goed parkeren? Uw praktische vragen kunt u stellen via de gratis app BeterDichtbij, als uw ziekenhuis die al inzet. U kunt ook een kijkje nemen op de website van uw ziekenhuis, waar de belangrijkste informatie vaak op te vinden is.

App gesprek BeterDichtbij transparante achtergrond4. Vraag vergeten na uw consult? Geen probleem, stel uw vraag via BeterDichtbij

Bent u al bij de arts geweest en hebt u vergeten uw vraag te stellen? Als uw eigen arts u voor de BeterDichtbij dienst heeft uitgenodigd kunt u uw vraag heel makkelijk en veilig stellen via de BeterDichtbij app. Makkelijk en veilig.

Zet uw arts, zorgverlener of ziekenhuis BeterDichtbij al in?

Bekijk het overzicht